Mina Paš je doktorica medicine in certificirana integrativna psihoterapevtka. Izobraževanje je zaključila na inštitutu IPSA in pridobila certifikat mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA).

Psihoterapevtsko delo opravlja v Inštitutu Zajčja luknja, ki je inštitut za psihoterapijo in raziskovanje zdravilnega potenciala spremenjenih stanj zavesti, ter v nevladni ogranizaciji Združenje DrogArt, ki se ukvarja z zmanjševanjem škodljivih posledic uporabe psihoaktivnih snovi. Njena glavna področja dela so delo z zasvojenostmi, z ljudmi, ki imajo težave z uporabo psihoaktivnih snovi, delo s hujšo travmo, delo z ekstremnimi stanji zavesti (psihoze) ter delo z integracijo težkih psihedeličnih izkušenj oz. izkušenj razširjenih stanj zavesti.

Svoje znanje je leta 2014 začela razširjati z učenjem metode Brainspotting pri učiteljih dr. Davidu Grandu, Roby Abeles in Mariu Salvadorju. Zakjučila je 1. in 2. stopnjo izobraževanja po metodi Brainspotting ter se udeležila delavnice Brainspotting Master Class in delavnice Brainspotting and Addictions. Je mentorica in supervizorka terapevtom po metodi brainspotting. Je direktorica Inštituta Zajčja luknja, članica upravnega odbora Združenja DrogArt ter soustanoviteljica Inštituta za izobraževanje, raziskovanje in psihoterapijo travme Brainspotting. Je članica Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) ter Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

www.minapas.si.