Jana Potočnik je univ. dipl. komunikologinja in certificirana integrativna psihoterapevtka.

Psihoterapevtsko delo od leta 2008 izvaja v zasebni praksi v Ljubljani. Posveča se pomoči klientom z različnimi vrstami tesnob, strahov in panike, depresijo, pomanjkanjem samozavesti, nizko samopodobo ter ljudem, ki trpijo zaradi posledic nepredelanih travmatskih dogodkov.

Iskanje učinkovitejših načinov zdravljenja travme ter številnih psiholoških simptomov jo je leta 2013 vodilo v študij metode Brainspotting. 1. in 2. stopnjo izobraževanja je opravila v Sloveniji pri Mariu Salvadorju, nato pa je študij nadaljevala v Španiji pri utemeljitelju metode dr. Davidu Grandu, pri katerem je opravila 3. stopnjo in Master Class. Izobraževala sem se tudi iz transgeneracijskega Brainspottinga pri dr. Ruby Gibson ter zdravljenja odvisnosti s pomočjo Brainspottinga pri dr. Roby Abeles. Svoje znanje iz metode Brainspotting in globinskega zdravljenja travme izpopolnjuje in poglablja še naprej. Metodo Brainspotting redno vključuje v svoje delo s klienti.

Je mentorica in supervizorka novim terapevtom po metodi Brainspotting ter v procesu izobraževanja za učiteljico metode pri dr. Davidu Grandu v New Yorku. Je soustanoviteljica Inštituta za izobraževanje, raziskovanje in psihoterapijo travme Brainspotting. Je članica Slovenske zveze za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA), Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP) in Evropske zveze za integrativno psihoterapijo (EAIP).

www.janapotocnik.si