SPLETNI SEMINAR: DISOCIACIJA V PSIHOTERAPIJI, Mario C. Salvador

V okviru spletnega seminarja bodo na kratko pojasnjeni fenomen klinične disociacije, značilnosti disociativnih nevronskih povezav (razlikovanje med ne-disociativnimi in disociativnimi) in nekateri principi zdravljenja.

Spletni seminar je namenjen predvsem psihoterapevtom ter ostalim, ki se ob svojem delu srečujejo s klienti z disociacijo.

Spletni seminar Disociacija v psihoterapiji vodi klinični psiholog in psihoterapevt Mario C. Salvador iz Španije.

Mario C. Salvador je specialist klinične psihologije, učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA – International Integrative Psychotherapy Association), učitelj in supervizor transakcijske analize s statusom PTSTA v okviru Mednarodne in Evropske zveze za transakcijsko analizo (ITAA – International Transactional Analysis Association in EATA – European Association for Transactional Analysis). Je tudi supervizor metode EMDR (Eye Movement Desenzitization and Reprocessing) v okviru Evropske zveze za EMDR ter trener in supervizor metode Brainspotting. Mario je direktor Inštituta za integrativno psihoterapijo (ALECES) ter učitelj na magistrskem študiju integrativne humanistične psihoterapije na inštitutu Galene v Madridu. Kot učitelj poučuje še v ZDA, Sloveniji, Avstriji in Romuniji. Bil je vodja komisije za oblikovanje standardov in certifikatov v okviru IIPA. Več informacij: http://www.aleces.com/

Spletni seminar bo potekal v angleškem jeziku.

ODVISNOSTI IN TRAVMA z dr. Roby Abeles, LMFT

Na izobraževanju se boste seznanili z najnovejšo in izjemno učinkovito metodo »Crocodile set up«, ki jo je razvila dr. Roby Abeles. Z metodo sežemo do globljih vzrokov, ki vzdržujejo potrebo po odvisnosti, kar pomaga klientom ustaviti hlepenje in preko sprememb v možganih omogoča nove, globlje možnosti zdravljenja. Metoda je uspešna za zdravljenje katerega koli odvisniškega vedenja (alkohol, prepovedane droge, tablete, igre na srečo, prekomerno delo, različna tvegana vedenja, pretirano nakupovanje, motnje hranjenja, odvisnost od odnosov, interneta, družabnih omrežij …), katerega namen je izogibanje bolečim, potlačenim občutkom.

Dr. Roby Abeles, LMFT, je specialistka in učiteljica za zdravljenje odvisnosti ter psihoterapevtka z več kot 33 letnimi izkušnjami delovanja v ZDA in Avstraliji. Je mednarodna učiteljica metode Brainspotting, soustanoviteljica organizacije Brainspotting Australia Pacific in MATES Brain Regulation Program ter svetovalka in učiteljica programa HeartMath. Pri svojem delu integrira različne pristope globinskega zdravljenja travme: somatsko doživljanje, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Internal Family Systems (IFS), ego stanja, 12 stopenjski program zdravljenja od alkoholizma in narativno terapijo. Dr. Roby Abeles je tudi svetovalka in supervizorka za terapevte Brainspotting in terapevte drugih modalitet po vsem svetu. Več kot 33 let je tudi sama ozdravljena alkoholičarka.

Izobraževanje bo vsebovalo tudi teme:

 • Odvisnost kot oblika čustvene regulacije,
 • Odvisnost kot posledica travmatskih izkušenj iz otroštva,
 • Odvisnost kot poskus vzpostavitve varne navezanosti,
 • Nevroznanost odvisnosti,
 • Prednosti narativne terapije.

Na izobraževanju bo čas za:

 • vprašanja in odgovore,
 • predstavitev modela »Crocodile Set Up« v živo,
 • delo v parih – preizkus metode »Crocodile Set Up«,
 • razpravo.

Po izobraževanju boste:

 • osvetlili in razumeli vzroke, zaradi katerih pride do prekinitev v možganih odvisnikov;
 • razumeli vrednost metafor, pripovedovanja zgodb in narativne terapije s pomočjo katerih eksternaliziramo odvisnost v procesu zdravljenja;
 • znali uporabiti dobro razvito metaforo »Krokodil«, s katero boste eksternalizirali odvisnost klienta in s tem prispevali k zaupnejšemu terapevtskemu odnosu;
 • spoznali vlogo narativne terapije v procesu zdravljenja;
 • znali uporabiti metodo »The Crocodile Set Up«, s katero boste klientu pomagali preprečiti recidiv in lahko prešli na razreševanje travm in drugih (globljih) vzrokov, ki vzdržujejo odvisniško vedenje.

Izobraževanje je primerno za vse, ki želite globlje spoznati vzroke vseh vrst odvisnosti in način zdravljenja, ki sloni na najnovejših nevroznanstvenih dognanjih o odvisnosti. Predhodno znanje o metodi Brainspotting za udeležbo na izobraževanju ni potrebno.

Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku.