Brainspotting 1. stopnja

Mario C. Salvador in Tamara Trobentar

10. – 12. 5. 2024 (online)

Izobraževalni dan se bo začel ob 9:30 in končal ob 17:30, z vmesnim odmorom za kosilo. Ker so v izobraževanje vključene žive demonstracije, lahko zavoljo zagotovitve kvalitetnega procesa predviden urnik odstopa do 30 min.
PRIJAVITE SE

O IZOBRAŽEVANJU

Brainspotting (BSP) je izredno močna in usmerjena psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča prepoznavo, predelavo in sprostitev globinskih nevrofizioloških izvorov čustvene/telesne bolečine, travme, disociacije in vrste drugih simptomov.

Brainspotting je hkrati oblika diagnoze in obravnave, okrepljena s predvajanjem dvosmernega zvoka. Je globoka, neposredna, močna, pa vendar usmerjena in varna metoda. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti.

Na izobraževanju bo predstavljena nevrobiologija psihološke travme. Usmerili se bomo na predelavo travme z metodo brainspotting, ki omogoča predelavo izvorov travme, disociacije in drugih simptomov. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti. Izobraževanje bo usmerjeno na praktično učenje metode, ki se lahko integrira v različne terapevtske pristope.

S pomočjo metode brainspotting odkrijemo aktivirane položaje očesa, ki jih imenujemo Brainspot. Njihov položaj lahko določimo s pomočjo enega ali obeh očes, katerih zaznave opazimo skozi »notranje okno« (»Inside Window«) klientovega čutnega dojemanja ali skozi »zunanje okno« (“Outside Window”) klientovega refleksnega povratnega odziva (pomežik, očesni trzljaji, razširjene zenice, pospešeno dihanje, subtilni premiki telesa …). Udeleženci bodo najprej spoznali fenomenološki pristop, ki podpira strategije Brainspottinga. Sledile bodo strategije za prepoznavo in predelavo točk (Brainspot). Osredotočili se bomo na uporabo in integracijo metode brainspotting pri vašem tekočem delu s klienti, vključno s tistimi v stanju močne disociacije. Metoda brainspotting je združljiva skoraj vsemi področji terapevtske specializacije.

Metoda brainspotting terapevte opremi z izredno učinkovitim orodjem, ki njihovim klinetom omogoči osredotočen in hiter dostop do globokih delov možganov in tam izvirajočih čustvenih, telesnih ali funkcionalnih težav.

Izobraževanje je usmerjeno na praktično učenje metode, ki se lahko uporabi znotraj različnih terapevtskih pristopov.

CILJI IZOBRAŽEVANJA:

S pomočjo predavanj, predstavitev v živo in prakse v manjših skupinah boste udeleženci:

  • pridobili razumevanje nevrobiologije in psihoterapije psihološke travme,
  • pridobili razumevanje osnovnih komponent metode brainspotting,
  • spoznali teorijo in prakso brainspotting,
  • spoznali uporabo metode brainspotting pri travmi, disociaciji in somatskih stanjih,
  • spoznali uporabo metode brainspotting pri ‘težjih’ primerih in razvoju pozitivnih virov.
PRIJAVITE SE

Metodologija

Program se izvaja v obliki praktične delavnice. Namenjen je predstavitvi teorije, praktični izvedbi tehnik, osebnim predstavitvam v živo, praksi in skupinski obravnavi vprašanj in odgovorov. Metoda je osnovana tako, da po usposabljanju udeležencem omogoča uporabo pristopa v praksi. Omogoča tudi predstavitev poteka terapije v živo s prostovoljnimi udeleženci. Različne tehnike metode Brainspotting vadimo v parih, da bi pridobili ustrezno strokovno znanje za uporabo te metode v praksi.

Potrdilo

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi, ki velja za pridobitev mednarodnega certifikata s strani Brainspotting Training Inc.

Predavatelja

Mario C. Salvador je specialist klinične psihologije, učitelj in supervizor transakcijske analize s statusom PTSTA v okviru Mednarodne in Evropske zveze za transakcijsko analizo (ITAA – International Transactional Analysis Association in EATA – European Association for Transactional Analysis). Je tudi supervizor metode EMDR (Eye Movement Desenzitization and Reprocessing) v okviru Evropske zveze za EMDR ter trener in supervizor metode Brainspotting. Mario je direktor Inštituta za integrativno psihoterapijo (ALECES) ter učitelj na magistrskem študiju integrativne humanistične psihoterapije na inštitutu Galene v Madridu. Kot učitelj poučuje še v ZDA, Sloveniji, Avstriji in Romuniji. Bil je vodja komisije za oblikovanje standardov in certifikatov v okviru IIPA. Več informacij: http://www.aleces.com/

Dr. Tamara Trobentar je doktorica psihologije, certificirana integrativna psihoterapevtka (certifikat Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo IIPA in Evropske zveze za integrativno psihoterapijo EAIP) in Brainspotting terapevtka, supervizorka in učiteljica. Je direktorica Inštituta Satori, kjer opravlja psihoterapevtsko delo s posamezniki in skupinami, ki se soočajo s težavami, ki so posledica nepredelanih travmatskih dogodkov, tesnobo, paničnimi napadi, izgorelostjo, depresijo, slabo samopodobo, stiskami, ki se izražajo v medosebnih odnosih, raznimi izgubami ipd. Poleg tega v sodelovanju z različnimi strokovnjaki v navezavi s kreativnostjo razvija Program za celostni razvoj otrok v osnovni šoli, model Integrativne kreativnosti in Program za celostno obravnavo spoprijemanja s stresom. Je redna članica Strokovnega sveta Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in dolgoletna predsednica Programskega odbora Študijskih dnevov SKZP. Je tudi članica Slovenske zveze za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA), Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SKZP)Svetovne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA), Evropske zveze za integrativno psihoterapijo (EAIP) in Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

PRIJAVITE SE

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki:

  • se strokovno ukvarjate s psihoterapijo ali psihološkim svetovanjem,
  • ste v procesu izobraževanja iz psihoterapije.

Več o metodi lahko preberete na spletni strani: www.brainspotting.pro

Izobraževanje bo potekalo prek spleta v angleškem jeziku.

Udeležencem izobraževanja bodo za omejen čas na voljo posnetki predavanj.

DATUM: 10. – 12. maj 2024

CENA:

  • Cena izobraževanja ob zgodnji prijavi je 540 eur (velja za plačilo celotnega zneska do 25. marca 2024).
  • Cena izobraževanja ob redni prijavi je 590 eur (velja za plačilo celotnega zneska po 25. marcu 2024).
  • Za udeležence, ki ste že opravili izobraževanje iz metode Brainspotting 1. stopnje in bi se izobraževanja želeli ponovno udeležiti, je cena polovična.

Cena udeležbe vključuje vse materiale potrebne za izvedbo delavnice (pointer in bilateralna glasba).

Prijava se šteje veljavna ob izpolnjenem prijavnem obrazcu in plačani vpisnini v višini 250,00 EUR

PRIJAVE zbiramo do 5. 5. 2024 prek spletnega obrazca.

Prijava je veljavna po prejetem plačilu. Število mest je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali vrstni red prijavljenih.

PRIJAVITE SE

Kotizacijo nakažite na transakcijski račun:

Inštituta Brainspotting
Cesta v Rožno dolino 11, 1000 Ljubljana
Št. TRR: SI56 6100 0002 0902 974

VEČ INFORMACIJ:

INŠTITUT BRAINSPOTTING
Inštitut za izobraževanje, raziskovanje in psihoterapijo travme Brainspotting

brainspottingslovenia@gmail.com

070 832 408 (Tamara Trobentar – vsebinska vprašanja)
041 971 148 (Maša Vozlič – organizacijska vprašanja)