Loading Dogodki
Ta dogodek je minil.

O IZOBRAŽEVANJU

Brainspotting (BSP) je izredno močna in usmerjena psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča prepoznavo, predelavo in sprostitev globinskih nevrofizioloških izvorov čustvene/telesne bolečine, travme, disociacije in vrste drugih simptomov.

Brainspotting je hkrati oblika diagnoze in obravnave, okrepljena s predvajanjem dvosmernega zvoka. Je globoka, neposredna, močna, pa vendar usmerjena in varna metoda. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti.

Na izobraževanju bo predstavljena nevrobiologija psihološke travme. Usmerili se bomo na predelavo travme z metodo brainspotting, ki omogoča predelavo izvorov travme, disociacije in drugih simptomov. Brainspotting omogoča nevrobiološko uglaševanje in predelavo izkušenj in simptomov, ki so običajno izven dosega zavestnega uma in jezikovne zmožnosti. Izobraževanje bo usmerjeno na praktično učenje metode, ki se lahko integrira v različne terapevtske pristope.

S pomočjo metode brainspotting odkrijemo aktivirane položaje očesa, ki jih imenujemo Brainspot. Njihov položaj lahko določimo s pomočjo enega ali obeh očes, katerih zaznave opazimo skozi »notranje okno« (»Inside Window«) klientovega čutnega dojemanja ali skozi »zunanje okno« (“Outside Window”) klientovega refleksnega povratnega odziva (pomežik, očesni trzljaji, razširjene zenice, pospešeno dihanje, subtilni premiki telesa …). Udeleženci bodo najprej spoznali fenomenološki pristop, ki podpira strategije Brainspottinga. Sledile bodo strategije za prepoznavo in predelavo točk (Brainspot). Osredotočili se bomo na uporabo in integracijo metode brainspotting pri vašem tekočem delu s klienti, vključno s tistimi v stanju močne disociacije. Metoda brainspotting je združljiva skoraj vsemi področji terapevtske specializacije.

Metoda brainspotting terapevte opremi z izredno učinkovitim orodjem, ki njihovim klinetom omogoči osredotočen in hiter dostop do globokih delov možganov in tam izvirajočih čustvenih, telesnih ali funkcionalnih težav.

Izobraževanje je usmerjena na praktično učenje metode, ki se lahko uporabi znotraj različnih terapevtskih pristopov.